Daniela Marić

Prof. dr sci. med. Daniela Marić

Infektolog i savetnik za ishranu

Prof. dr sci. med. Daniela Marić

Savetnik za ishranu

 

Specijalista infektivnih bolesti

Daniela Marić je studije opšte medicine završila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 2003.g. Doktorsku disertaciju 2011.g. na temu multivitaminsko mineralne suplemenatcije odbranila je 2011.g., Specijalizaciju iz Infektivnih bolesti završila je 2013.g. Redovno zaposlena na Klinici za infektivne bolesti, Prijemno poliklinička služba.

Koautor brojnih naučnih radova i poglavlja u knjigama, predavač na stručnim sastancima i kursevima kontinuirane medicinske edukacije u zemlji i inostranstvu. Nastavnik je Medicinskog fakulteta na srpskom i engleskom jeziku.

Redovno se usavršava u zemlji i inostranstvu. U nekoliko navrata je bila na studijskom boravku u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Posebno interesovanje i rad usmereni su ka suplementaciji i ishrani.

Dr Marić se unazad 15 godina bavi savetovanjem u ishrani. Diplomu savetnika u ishrani stekla je u Velikoj Britaniji na Stonebridge univerzitetu (Diet and Nutrition Advisor). Do sad je bila angažovana od strane nekoliko kompanija i sportskih klubova kao savetnik za ishranu i suplementaciju kao lekar i predavač.

Dr Marić posebnu pažnju poklanja zdravoj ishrani kao način života i promene životnih navika u cilju promene telesnog sastava (mršavljenja, dobijanja na telesnoj masi) i poboljšanja zdravlja.

 

Zakažite pregled kod Prof. dr sci. med. Daniela Marić