Google translate
Претрага
Close this search box.
Ilustracija za blog članak na temu: "Digitalna mamografija sa tomosintezom". U ilustraciji su prikazane dojke sa ilustovanom unutrašnjošću.

Digitalna mamografija sa tomosintezom

Digitalna mamografija sa tomosintezom obezbeđuje trodimenzionalno snimanje veoma niskom dozom zračenja i ima veoma važnu ulogu u ranom dijagnostikovanju karcinoma dojke.

Health Medic
blog

Snimci koji su dobijeni pomoću 3D digitalnog mamografa sa tomosintezom povećavaju pouzdanost dijagnoze, otkrivaju najsitnije detalje i omogućavaju preciznu diferencijaciju dobroćudnih od zloćudnih promena.

Ovaj mamografski uređaj kreira savršene 2D i 3D snimke uz minimalne doze radijacije i najveći mogući komfor prilikom snimanja za osećaj poput dodira leptira

Povezane teme:

Šta kriju vaši geni

SENTIS test analiza postojanja najvažnijih genskih mutacija, povezanih sa povećanim rizikom od naslednih oblika karcinoma dojke i ovarijuma.

Kolor dopler karotidnih arterija

Šta su karotidne arterije i gde se nalaze? | Šta je kolor dopler? | Kada je potrebno raditi pregled kolor doplerom i šta njime otkrivamo?

Smanjena funkcija štitne žlezde – šta se dešava?

Šta se dešava kada je smanjena funkcija štitne žlezde,a šta kada je povećana? Više puta smo pominjali štitnu žlezdu,njen značaj ,ulogu i funkciju u organizmu. Ovaj put pišemo o najčešćim poremećajima rada štitnjače.