Kako pouzdano saznati kada su plodni dani?

〰Plodne dane možemo prepoznati po pojačanom sekretu koji je providan i elastičan ondosno tegljiv. Javlja se sredinom menstrualnog ciklusa i ti dani su poznatiji kao „vlažni dani“.

Health Medic
blog

〰Neke žene u periodu ovulacije (plodnih dana) imaju bolove u predelu jajnika (intenzitet bola je subjektivan osećaj svake žene i naravno dosta se razlikuje)
〰Za utvrđivanje plodnih dana možete koristiti tračice koje se kupuju u apoteci, može se uraditi folikulometrija tj.praćenje rasta folikula kod vašeg ginekologa,a takođe možete koristiti stari jednostavan i pouzdan metod merenje bazalne temperature
(svako jutro uvek u isto vreme, na isti način merite temperaturu počev naokon ciklusa, porast temperature od pola do jednog stepena koji očekujemo na sredini ciklusa označava početak ovulacije)

 

Povezane teme:

Šta je ureaplazma

Šta je ureaplazma?

Ureaplazma je vrsta mikroorganizma, koja svojoj pojavom izaziva genitalne infekcije (pa čak i neplodnost) kako kod žena tako i kod muškaraca.

Smanjena funkcija štitne žlezde – šta se dešava?

Šta se dešava kada je smanjena funkcija štitne žlezde,a šta kada je povećana? Više puta smo pominjali štitnu žlezdu,njen značaj ,ulogu i funkciju u organizmu. Ovaj put pišemo o najčešćim poremećajima rada štitnjače.

Stres i štitna žlezda

Štitna žlezda reaguje na stres nemušto i neprepoznatljivo. Simptomi se
razvijaju postepeno, te su signali koje ona šalje vrlo suptilni.