Google translate
Претрага
Close this search box.

Kako pouzdano saznati kada su plodni dani?

〰Plodne dane možemo prepoznati po pojačanom sekretu koji je providan i elastičan ondosno tegljiv. Javlja se sredinom menstrualnog ciklusa i ti dani su poznatiji kao „vlažni dani“.

Health Medic
blog

〰Neke žene u periodu ovulacije (plodnih dana) imaju bolove u predelu jajnika (intenzitet bola je subjektivan osećaj svake žene i naravno dosta se razlikuje)
〰Za utvrđivanje plodnih dana možete koristiti tračice koje se kupuju u apoteci, može se uraditi folikulometrija tj.praćenje rasta folikula kod vašeg ginekologa,a takođe možete koristiti stari jednostavan i pouzdan metod merenje bazalne temperature
(svako jutro uvek u isto vreme, na isti način merite temperaturu počev naokon ciklusa, porast temperature od pola do jednog stepena koji očekujemo na sredini ciklusa označava početak ovulacije)

 

Povezane teme:

Ginekologija

AMNIOCENTEZA

Amniocenteza predstavlja prenatalni test koji lekaru obezbeđuje dodatne informacije o zdravlju vaše bebe iz uzorka plodove vode.

Šta je ureaplazma

Šta je ureaplazma?

Ureaplazma je vrsta mikroorganizma, koja svojoj pojavom izaziva genitalne infekcije (pa čak i neplodnost) kako kod žena tako i kod muškaraca.

hpv infekcija

Sve o HPV infekciji

Procenjuje se da više od 50% žena tokom života dođe u kontakt sa HPV infekcijom, a da su od toga više od 75% mlađe od 30 godina.