Kako pouzdano saznati kada su plodni dani?

〰Plodne dane možemo prepoznati po pojačanom sekretu koji je providan i elastičan ondosno tegljiv. Javlja se sredinom menstrualnog ciklusa i ti dani su poznatiji kao „vlažni dani“.

Health Medic
blog

〰Neke žene u periodu ovulacije (plodnih dana) imaju bolove u predelu jajnika (intenzitet bola je subjektivan osećaj svake žene i naravno dosta se razlikuje)
〰Za utvrđivanje plodnih dana možete koristiti tračice koje se kupuju u apoteci, može se uraditi folikulometrija tj.praćenje rasta folikula kod vašeg ginekologa,a takođe možete koristiti stari jednostavan i pouzdan metod merenje bazalne temperature
(svako jutro uvek u isto vreme, na isti način merite temperaturu počev naokon ciklusa, porast temperature od pola do jednog stepena koji očekujemo na sredini ciklusa označava početak ovulacije)

 

Povezane teme:

Urinarne infekcije

Razlog za česte urinarne infekcije tokom leta su visoke temperature i pojačano znojenje, što doprinosi intezivnijem gubitku tečnosti.

Ultrazvuk trbušne aorte

Aorta je najveći krvni sud i najznačajnija žila hranilica našeg organizma. Polazeći iz srca, daje ogranke za svaki deo tela, od temena do tabana. Trbušna aorta je postavljena centralno u trbušnoj duplji, od dijafragme do karlice, i dostupna je pregledu u sklopu redovnog ultrazvučnog pregleda abdomena.